6. 1. 2011.

POSNA VEČERA ZA 25 MINUTA

RIBA UZ PRILOG MEŠANOG POVRĆA


Lak i zdrav obrok u svakom trenutku

Potrebno je:

Pakovanje smrznutog mešanog povrća po izboru
(ja sam koristila mešavinu za fitnes obrok:šargarepa,
boranija,karfiol,tikvice....)
4-5 velikih,belih,svežih šampinjona (po želji)
malo ulja
malo začina za soljenje
Smrzuti file oslića ili soma (količinu odrediti prema trenutnoj potrebi)

Priprema:

U jedan tiganj sasuti pakovanje smrznutog povrća, preliti ga sa kašikom ulja ili malo vode, poklopiti i pustiti da se dinsta na ringli uključenoj na najvišu temperaturu.Za to vreme oprati šampinjone i izrezati ih na krupne listove,sve zajedno sa drškicama.Dodati ih u tiganj ostalom povrću, promešati i ostaviti da se sve dinsta.Temperaturu ne morate smanjivati sve dok povrće pušta dovoljno tečnosti u kojoj se dinsta.
U drugom tiganju, na ulju, ispržiti filea ribe i posoliti po ukusu.Ukoliko je riba zamrznuta, a žurite da pripremite obrok,stavite je zamrznutu u tiganj,dolite malo vode i pustite je da se krčka na najjačoj temperaturi ringle.
Posle dvadesetak minuta, povrće je izdinstano kao da ste ga pravili na pari, mekano, ali ne i raskuvano.Samo ga posolite začinom za soljenje, promešajte,poklopite i isključite ringlu.
Sada vam preostaje da završite ribu.Ukoliko je u tiganju previše vode, jer se riba otopila i praktično kuvala, prospite sada svu tu tečnost, malo ribu nauljite, posolite je začinom za soljenje i samo još par trenutaka pustite je da se uprži na ulju.Možete prevrnuti parčad ribe i ne sekirajte se ako se filei raspadaju.Kad budete sve servirali na tanjir, komade ribe i povrće,sve će izgledati lepo i imati sasvim zadovoljavajući ukus.
Ovo je lagano i posno jelo, koje možete pravirti i mimo posta, jer imate kompletan obrok, bilo ručak ili večeru za samo dvadesetak minuta...

Na kraju, jedan widget koji će vas odvesti na mesto gde ima mnoooogo recepata za spremanje soma....

Farmed Catfish on FoodistaFarmed Catfish

3 коментара:

  1. :-))))) Brzo i veomaaaaaaaaa ukusno !!! Nešto slično spremam i ja kad mi treba ručak na brzinu :-)))) !!

    ОдговориИзбриши
  2. This is delicious.I came across your site from the foodieblogroll and I'd love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this catfish widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about recipes with catfish,Thanks!

    ОдговориИзбриши
  3. Lako, brzo, zdravo i jednostavno - to se traži!

    ОдговориИзбриши

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...