tag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post7822919081581654039..comments2023-10-09T13:29:35.394-07:00Comments on Kuvar za početnike: SARMA ZA POČETNIKEKuvar za početnikehttp://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-36183365405339941342022-02-22T02:51:51.736-08:002022-02-22T02:51:51.736-08:00Ne znam u čemu je problem. Sko ste koristili listo...Ne znam u čemu je problem. Sko ste koristili listove kiselog kupusa,odstranili zadebljanje od peteljki,složili sarmu u šerpu i nalili vode do početka gornjeg reda,kuvali bar dva sata... Ne bih znala da vam kažem zašto i kako je moguće da listovi budu tvrdi.<br />Ako otkrijete razlog,molim da napišete komentar u kome ćete objasniti šta je bio razlog.Ja ću to svakako objaviti ovde,možda ima još onih koji su se susreli sa ovim problemom.<br />Sko pogledate druge recepte, videćete da je princip isti, razlike su u smesi ili u načinu pripreme smese.Neko koristi smesu od mesa i začina koje se termički ne obrađuje. To je uglavnom u receptima za pripremu sarme na veliko, za slsve i svadbe.<br />Jedino što mogu da kažem je da ste sarmu kratko kuvali, da sam kupus nije bio ukiseljen dovoljno.<br />Probajte po nekom drugom receptu, sa drugim kupusom i svakako se javite, najljubaznije molim,kako bismo otkrili u čemu je bio problem.<br />Srdačan pozdrav,Ankica.Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-9839733612939941372022-02-21T13:30:48.770-08:002022-02-21T13:30:48.770-08:00Kako da mi listovi od kupusa budu mekani, meni su ...Kako da mi listovi od kupusa budu mekani, meni su po Vašem recepru ispali tvrdi?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05170783664018585469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-90170720474236962112022-01-12T10:34:19.168-08:002022-01-12T10:34:19.168-08:00Odličan recept.Meni se dopada kad se doda malo bel...Odličan recept.Meni se dopada kad se doda malo belog luka prilikom dinstanja mlevenog mesa, a vidim da to ovde nije slučaj.<br />Svaka čast za detaljno uputstvo i sve sjajno objašnjeno da nema dileme.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01023972830775503563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-12253175211685983662021-05-25T11:23:47.104-07:002021-05-25T11:23:47.104-07:00Veoma je lepo kad se ma kraju doda retka zaprška.
...Veoma je lepo kad se ma kraju doda retka zaprška.<br />Ja nekad dodam, a nekad ne, zapršku.Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-4553322771698351172021-05-25T09:17:59.678-07:002021-05-25T09:17:59.678-07:00Nisam znao da sarma ima zaprsku,nikad cuo! Nisam znao da sarma ima zaprsku,nikad cuo! Chomihttps://www.blogger.com/profile/07846835844401519422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-65966513928336221152021-04-13T04:41:20.910-07:002021-04-13T04:41:20.910-07:00Da,slobodno,one baš velike listove,možete smanjiti...Da,slobodno,one baš velike listove,možete smanjiti.Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-14868179468464021902021-04-13T03:12:22.907-07:002021-04-13T03:12:22.907-07:00Sobzirom da listovi nisu iste velicine dali treba ...Sobzirom da listovi nisu iste velicine dali treba vece prepoloviti ili ostaviti da budu vece same? HVALA do nebaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14780351717201282588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-87060128754499473052020-12-25T02:27:37.918-08:002020-12-25T02:27:37.918-08:00Ma bravo draga.svaka čast. Ma bravo draga.svaka čast. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08301496865115773066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-32145671211268824552020-03-26T00:29:14.544-07:002020-03-26T00:29:14.544-07:00Lep opis.Lep opis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07768733532013357888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-72127331968996760172020-02-07T07:33:04.560-08:002020-02-07T07:33:04.560-08:00Predivna sarmaPredivna sarmaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02084225233643747299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-87456081994904977802019-01-18T13:54:33.606-08:002019-01-18T13:54:33.606-08:00Hahaha, drago mi je! Želim samo da dodam, da sarma...Hahaha, drago mi je! Želim samo da dodam, da sarma po vašem ukusu dolazi da iskustvom. Posle nekolko pokušaja, tačno ćete znati šta vam najviše odgovara. Pozdrav. Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-9166088427304480512019-01-18T12:14:49.738-08:002019-01-18T12:14:49.738-08:00Savrseno objasnjeno ali savrseno ...nemam ni podpi...Savrseno objasnjeno ali savrseno ...nemam ni podpitanjeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07863883159873994056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-3929159691297080412018-12-22T22:22:57.506-08:002018-12-22T22:22:57.506-08:00Hvala.Divno i jednostavno objašnjeno.Hvala.Divno i jednostavno objašnjeno.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11346682270166484456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-78998809953345993222018-01-12T23:55:36.405-08:002018-01-12T23:55:36.405-08:00U receptu samo nedostaje mast/ulje. I sa malo zapr...U receptu samo nedostaje mast/ulje. I sa malo zaprske koju ste spomenuli, sarma ce ostati suva. Treba staviti bar 2-3 kasike masti da se krčka sa vodom i sarmom. Sve ostalo je savrseno ❤Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12694229433782412182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-15326491236709974022017-01-05T08:06:49.475-08:002017-01-05T08:06:49.475-08:00Drago mi je, to sam želela da postignem, da olakša...Drago mi je, to sam želela da postignem, da olakšam život.Ja sam se baš namučila, jer u vreme kada sam ja počinjala,nije bilo interneta,a kada bih se obratila mami, ona je svako objašnjenje počinjala sa : To ti je lako!<br />Onda se dešavalo da u toku pripreme nekog jela imam hiljadu pitanja i dilema.<br />Ovaj kuvar postoji za sve koji žele da kuvaju, makar i povremeno, ali da svaki put kada to pokušaju, izgleda kao da su to sto puta već uradili.<br />Pozdrav!Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-90939319915464646742017-01-05T06:04:51.909-08:002017-01-05T06:04:51.909-08:00Već tri godine konstantno pravim sarmu po ovom rec...Već tri godine konstantno pravim sarmu po ovom receptu i muž i gosti su uvek oduševljeni, svaka čast za detaljno objašnjenje, mene ste naučili kako se pravi divna sarma! P.S. I kumu sam naučila. ��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11151780455053276963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-24904510883935163722014-01-16T02:34:39.912-08:002014-01-16T02:34:39.912-08:00Super! Prijatno!Super! Prijatno!Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-36896339015083253972014-01-16T02:16:25.179-08:002014-01-16T02:16:25.179-08:00Upravo napravila! Recept je odlican! Hvala puno! :...Upravo napravila! Recept je odlican! Hvala puno! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14758751119619097315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-15910156236509434222013-12-30T06:59:46.122-08:002013-12-30T06:59:46.122-08:00Hvala vam puno draga Ankice :)Hvala vam puno draga Ankice :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04536044441889936235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-23795691065994161822013-12-30T06:39:37.732-08:002013-12-30T06:39:37.732-08:00Draga Dragana, ja uvek sipam taman toliko vode, d...Draga Dragana, ja uvek sipam taman toliko vode, da njen nivo dolazi do poslednjeg red sarmi, onih koje vidimo kao prvi red odozgo, kad gledamo u šerpu.Sarme kada počnu da krčkaju puste još malo vode, pa kad ih poklopimo, čak i ako je tek slabo ključanje, hoće da kipi voda ispod poklopca ako je ima previše. Sarme ne treba da plivaju u vodi i da budu prelivene vodom,Dovoljno je sipati toliko vode, da kad pogledamo u šerpu gde se sarme nalaze vidimo da voda dopire do tog poslednjeg reda sarmi, odnosno do tog reda sarmi koje su na vrhu. Eto! Ja sam ovde u receptu navela da ih zapržavam na kraju, ali u to zaista retko činim. Ne mora im se ništa dodavati...lepe su kako god...Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-88832737378447278642013-12-30T05:01:02.000-08:002013-12-30T05:01:02.000-08:00A možete li mi reći koliko je to otprilike vode št...A možete li mi reći koliko je to otprilike vode što se doda? To mi je najveći problem uvek.<br />Hvala unapred.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04536044441889936235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-77282699159828179722013-12-14T15:54:40.568-08:002013-12-14T15:54:40.568-08:00Sad sam se setila da bih mogla da spomenem i dilem...Sad sam se setila da bih mogla da spomenem i dileme koje sam imala. Oko soli naravno... Nisam bila sigurna da li da bas dobro isperem kupus jer kad to uradim deluje mi kao da je neslan potpuno i da nije kiseo. Na kraju sam zakljucila da je i pored pranja bio taman kiseo, a da i suvo meso dosta doprinosi slanoci pa da to treba imati u vidu. Negde na pola kuvanja sam probala vodu i bila je bas preslana, pa sam odsula pola i dodala vode, opet stavila na 3 dok ne provri pa smanjila temperaturu kad je provrilo i kuvala jos. Na kraju je ispalo blago slanije, ali za sarmu taman. Ne znam da l je ovo bila dobra ideja i da li je zaista uticalo, ali je meni odradilo posao :)Sooobhttps://www.blogger.com/profile/11811629996378398138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-83836090809948571032013-12-14T14:50:40.220-08:002013-12-14T14:50:40.220-08:00Ja idem redom po receptima :) Upravo sam isprobala...Ja idem redom po receptima :) Upravo sam isprobala i odlicno je ispalo :) Hvala za detaljna uputstva, posebno oko nacina uvijanja sarmeSooobhttps://www.blogger.com/profile/11811629996378398138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-38582808783947188792013-01-22T06:00:30.542-08:002013-01-22T06:00:30.542-08:00Svaka čast ya slike, veoma detaljno opisana pripre...Svaka čast ya slike, veoma detaljno opisana priprema i pravljenje sarmeKako se pravi sarmahttp://domacirecepti.net/srpska-sarma-sa-suvim-rebrima/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4235628860610479518.post-13625371916845347712012-12-31T09:59:45.752-08:002012-12-31T09:59:45.752-08:00Hvala Puno ovaj recept Moram Sto Prije isprobatiHvala Puno ovaj recept Moram Sto Prije isprobatiAnonymousnoreply@blogger.com