pages

29. 9. 2010.

ŠPAGETE SA PRELIVOM OD MLEVENE JUNETINE




ŠPAGETE SA PRELIVOM OD MLEVENOG MESA   (za 25 minuta)

Potrebno je (za 4 osobe):

300-350 gr juneče mlevene plećke
1 luk normalne veličine
kuvani paradajz (tomatino ½ l)
malo origana ili peršunovog lišća
po želji malo rendanog kačkavalja
špagete u odgovarajućoj količini

U posoljenoj vodi skuvajte špagete. Dok se one kuvaju pravite preliv.

U manju šerpu sipate malo ulja i prodinstate luk.Čim luk omekša, dodajte mleveno meso i varjačom mešajte kako bi se luk i meso izmešali i kako se ne bi stvarale «gromuljice» mesa. Čim se izgubi izgled sirovog mesa, a to je već za 5 minuta, dodajte odmah polovinu kuvanog paradajza.Promešajte i ostavite da krčka na srednjoj temperaturi.Posle 10-tak minuta dodajte još malo paradajza jer će tokom kuvanja da uvri.Preliv od mlevenog mesa treba da bude gust ali da ima malo i safta.Pred kraj, dakle posle 20-tak minuta, probajte jelo. Paradajz koji ste dosipali već je zasoljen , pa sada procenite koliko treba dodati začina c. Ja koristim «tomatino» u pakovanju od ½ l sa dodatkom origana i obično dodam pola varjače začina c. Isključite ringlu,pospite jelo origanom ili seckanim peršuniovim lišćem,promešajte i poslužite sa špagetama.U prilogu,ako imate, poslužite i kačkavalj za posipanje porcija u tanjiru.

Нема коментара:

Постави коментар