pages

15. 12. 2010.

Pileći paprikaš u slici i reći







PILEĆI PAPRIKAŠ

Potrebno je:
Isečeno pile na komade bez belog mesa (pojelo se juče u belim šniclama)
oko 600 gr krompira ili 5-6 krompira srednje veličine
dve šargarepe
1 luk
jedna paprika
peršunovo lišće
začin c
malo makarona
šoljica kuvanog paradajza ili kašika paradajz pirea

Priprema:


 Pripremite povrće i paradajz pire ili kuvani paradajz
 pripremite meso i krompir,tako da vam je sve pri
ruci
 Stavite na ringlu šerpu sa malo ulja da se zagreva
dok seckate luk
 Na zagrejano ulje bacite luk i odmah dodajte 
čašu vode.Tako ćete na miru pripremati ostalo povrće
za dinstanje,dok se luk bezbedno dinsta sam u šerpi.
 Ubacite šargarepu seckanu na kolutiće
 onda dodate iseckanu papriku,promešajte
 i dolite vode,jer je sigurno već isparila.Svo vreme dok
ubacujete povrće,ringla je na jakoj temperaturi,
ali nema bojazni da će povrće zagoreti jer se dinsta u
vodi.
 Povrće ima dovoljno safta u kome se dinsta
 i kad lepo omekša
 dodajte dobru kašiku paradajz pirea ili 
šoljicu kuvanog paradajza.
 Dospite i čašu vode
 i pustite da krčka jedno 5 minuta.
 Ubacite komade piletine
 koju ste pripremili
 Dodajte začin za soljenje
 sve promešajte i pustite da krčka u poklopljenoj posudi
 na umerenoj temperaturi.
 Za to vreme iseckajte peršunovo lišće
( baš sam se nameračila da ga usitnim) i odmah sada
ogulite i krupno isecite pripremljen krompir.Za to vreme
jelo će lepo da se krčka na umerenoj temperaturi...
 Podignite poklopac i u jelo 
koje se  krčkalo 10-15 minuta(dok ste secksli peršun
i gulili krompir)
i kada se stvorilo baš lepog safta od mesa 
i povrća
 Dodajte oguljen i krupno isečen krompir.
 Sve dobro promešajte varjačom,da se sastojci 
ujednače...Pojačajte temperaturu ringle
 da jelo provri i odma kad krene da vri
 nalite jelo vodom,tako da je bude...
 taman toliko da tek prekrije sve sastojke i odmah
 dodajte peršunovo lišće
 sve promešajte,poklopite i sačekajte da provri.
Tada smanjite temperaturu da jelo lagano krčka
ali ne sme da utihne i kuvajte 40-tak minuta...Pred kraj 
kuvanja možete da dodate i šaku makarona,
tada isključite ringlu i posle desetak minuta
jelo je gotovo...Na kraju možete da probate jelo
i ako treba doterte ukus začinom za soljenje
ili da dodate trunčicu nekog začina koji volite...




Uvek je dobro da malo sačekate sa serviranjem ovog jela 
jer paprikaš ume da bude baš vruć ako se odmah jede.

2 коментара:

  1. fenomenalno, danas sam pravila po Vasem receptu i ispalo je prste da poližeš. prvi put mi je sos ispao gust i bez zaprške brašnom, a to mi puno znači , jer moram da izbegavam brašno zbog zdravlja. Hvala na divnom sajtu

    ОдговориИзбриши
  2. Probala.Ispalo je savršeno!

    ОдговориИзбриши