pages

18. 10. 2010.

BRZO I SLANO, UKUSNO I LAKO

MAKARONE SA PRAŠKOM ŠUNKOM I SLANINICOM

Potrebno je:

makarone
praška šunka
slanina
pavlaka
krem sir (ako ima)
prezle
malo soli
Količinu određujete prema broju osoba i prema njihovom apetitu.Ovde su sve količine za obrok koji pripremam za moje troje dece.(Tinejdžeri)

U osoljenu vodu kad provri stavite makarone,1/3 pakovanja od 500 gr, da se skuvaju.
Za to vreme,dok se makarone ne skuvaju, pripremite ostale sastojke.
Isecite na rezance prašku šunku.
Isecite slanine u količini da je bude više zbog mirisa i ukusa nego zbog jela i propržite je na tiganju.Kad postane staklasto sjajna preručite je na tanjir.
U isti tiganj,u kome je ostalo masnoće od slanine dospite kap-dve ulja i propržite prezle.Treba samo malo da porumene i upiju miris pržene slanine.
Tri kašike pavlake pomešajte sa  kašikom krem sira.
Gotove makarone procedite,vratite u šerpu u kojoj su kuvane i na isključenu, a još toplu ringlu.Odmah im dodajte prezle i sve promešajte varjačom ,dok je šerpa na ringli. Izmaknite sa šporeta.
Dodajte prašku šunku i slaninu.Dodajte i preliv od pavlake i sira.Sve umešajte da se ujednači i možete poslužiti odmah.
Na kraju, ponekad preterujem pa  narendam malo feta sira ili kačkavalja preko porcije u tanjiru.



 




Нема коментара:

Постави коментар