pages

9. 12. 2010.

ŠNICLE U PRELIVU OD ŠAMPINJONA sa slikama

Šnicle u prelivu od šampinjona je već objavljen post, a sada taj recept objavljujem u slici i reči,kako sam obećala nedavno.Recept možete pročitati prateći priloženi link:

http://kuvarzapocetnike.blogspot.com/2010/11/snicle-u-prelivu-od-sampinjona.html


Potrebno je meso po izboru,pogodno za šnicle, pakovanje pečirki (obično ih prodaju u pakovanju od 400 gr, 4 kašike pavlake ili 1 cela kisela pavlaka,malo začina za soljenje,malo brašna i malo kačkavalja po izboru,oko 100 grama.

PRIPREMA

                              Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i onda radite ovako:


 Pakovanje svežih šampinjona
oprati i odstraniti samo one dehidrirane delove  repova
 iseći na listiće
 staviti u šerpu sa vrlo malo ulja da se dinstaju na jakoj vatri
 uz stalno mešanje na visokoj temperaturi
 šampinjoni će uskoro da puste dosta sopstvenog soka
 posle 5 minuta dinstanja dodajte malo belog vina
tek u količini 1 supene kašike i pustite da se krčkaju
 Dok se šampinjoni krčkaju pripremajte meso.Ja sam danas imala tri otkoštana karabataka i jedne pileće grudi.Sve ukupno 690 gr mesa.Karabatake sam dodatno zasekla na mestu gde su bili malo deblji i dobila šniclu koja je svuda bila jednake debljine.Dok sam to radila....
 sva tečnost u kojoj su se dinstali šampinjoni je uvrila
 sklonila sam ih sa ringle,dodala 4 kašike kisele pavlake,a to je odprilike 1 cela pavlaka od 2 dl
 promešala pavlaku i šampinjone i dodala tek malo začina c.
 sve promešala i ostavila preliv sa strane,dok ne zatreba...
 Nastavila sam sa sećenjem mesa.Belo meso sam isekla na tanke šnicle...
 sve istukla čekićem za meso
 i posolila umereno svaku šniclu
 Stavila sam tiganj sa uljem da se zagreje
 a za to vreme uvaljala mso u brašno...
 kada sam meso uvaljala u brašno i ulje se lepo zagrejalo
 pa sam propržila meso sa obe strane...Dovoljno je dva minuta sa jedne
 i dva minut s druge strane
 propržene žnicle onda sklonite na tanjir i nastavite sa
preostalim šniclama dok ih sve
ne propržite
 dok se šnicle prže odsecite komad kačkavalja,oko 100 gr
 izrendajte ga...
                                             Sada imate sve što je potrebno da složite jelo:
preliv od šampinjona,kačkavalj i propržene šnicle
 u tek malo nauljenu vatrostalnu činiju složite prvi red mesa
 dodajte preliv
 i ugrubo ga razmažite....
 u drugi red sam složila karabatake....
 pa preliv
 pa belo meso i preliv....
 pa kačkavalj...
 stavila u zagrejanu rernu i pekla 20 minuta...
 Izvadila iz rerne,otklopila i isekla na parčad
                                                                
i stavila na tanjir parče da slikam ali avaj,loša slika....
važno je da mi verujete da je bilo vrlo,vrlo ukusno.

Na kraju kod ovog jela jako je bitno reći još i to da vodite računa da ne presolite sastojke,jer morate imati u vidu da solite meso,preliv i da koristite kačkavalj koji će posle pečenja jela biti još slaniji nego što je bio kad ste ga probali svežeg.Zato solite tek malo sve sastojke....


10 коментара:

  1. Svaka ti čast na iscrpnom objašnjenju u slikamama. Vidim imaš istu vatrostalnu posudu kao i ja, a u njoj je svako jelo ukusno.

    ОдговориИзбриши
  2. Divno!!Obozavam ovo jelo!!Prelepo si objasnila svaki postupak,svaka cast!Pozz

    ОдговориИзбриши
  3. Pa to je nesto jako fino, sto bi se zamastijo, necu ja nikad da skinem kilazu sa ovakvim receptima. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Svaka ti čast! Svaki korak si zabeležila. Ovo sam zapamtila kad si post postavljala i znam da sam zamišljala kako to izgleda. Od ovog čovek pošteno da se najede:) Pozzz

    ОдговориИзбриши
  5. bravo i hvala ti za svaki tvoj post gdje nam ovako lijepo prikažeš cijeli postupak pripreme, zlata vrijedi !
    Ove šnicle su odlične !!

    ОдговориИзбриши
  6. Svaka cast! Veceras spremali i svi su bili prezadovoljni.

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican recept i vrlo jednostavan, danas pravila :))

    ОдговориИзбриши
  8. Reci mi sta moze umesto kackavalja, posto sam u Americi i ne mogu lako kackavalj da nadjem?

    ОдговориИзбриши
  9. Može da se izrenda svaki sir koji inače koristiš kad praviš picu. U svakom slučaju, onaj tvrdi sir koji voliš i koji ti je dostupan. Važno je samo da se lepo istopi i da je ukusan, može mozzarela, gauda, edamer... Pozdrav!

    ОдговориИзбриши