pages

8. 3. 2016.

ROLNICE S VIŠNJAMA I KREM SIROM








SREĆAN MENI 8.MART



„YOU IS KIND, YOU IS SMART, YOU IS IMPORTANT“

Nikada mi niko nije rekao koliko sam dobra, koliko sam pametna, koliko sam važna. Znam da jesam. Prestala sam da čekam tog Oskara, a kada mi ga budu dodeljivali za životno delo, baš me briga, neću biti tu.

NEGATIV

Videti i osetiti sve na ovom svetu, kroz negativ, dugo sam smatrala prokletstvom, tek od nedavno vidim da je to privilegija.
Ipak, volim male, sitne stvari, lepe sitnice i šarene laže, pa sam sebe, jutros obradovala ovim lepim doručkom. Dala bih ga drugima, ali svi su negde otišli, svojim poslom, pa sam se pravila da je baš za mene. Na kraju, baš sam se i obradovala jer je bio i ukusan, baš onako kako volim.



Rolnice sa višnjama i krem sirom

Potrebno je:

Hleb isečen za tostiranje (po izboru)
dva jaja
malo krem sira
malo višnji
masnoća za prženje

Postupak:

Broj rolnica, odgovara broju parčadi hleba. Odstranite ivice hleba sa korom.
 Svako parče hleba premažite krem sirom, normalno, bez preterivanja, uz ivicu poređajte odkoštane višnje (i ako su kupljene zamrznute, podrazumeva se da ste ih malo držali van zamrzivača, tek da omekšaju. Savijte u rolnicu. Ne brinite ako hleb puca, sir neće dozvoliti da se sve raspadne. Rolnica će ostati kompaktna.
Svaku rolnicu umočite u umućena jaja, i odmah ih stavljate na zagrejanu masnoću, da se prže.




Na zagrejanoj masnoći,( ja sam koristila mast, koju sam sama pravila, a vi šta volite i imate), na umerenoj temperaturi, kao kad pravite prženice, ispecite rolnicu sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju.Vadite na tanjir prekriven salvetom.

Poslužite ih uz belu kafu, kafu ili kako već volite. 

Možete i da se igrate, pa da pravite srculenca ili neki drugi oblik,
sve zavisi koji kalup imate pri ruci...
                                                                       Možda ovako: Namazla sam jedno celo parče, sa odstranjemom korom, krem sirom, preko stavila drugo parče koje sam na sredini izdubila kalupom u obliku srca, popunila rupu višnjama, ispohovala i ispržila. Višnje mi nisu ispadale, jer taj sir ih drži na mestu. Srculence sam isto ispohovala i ispržila.
                                                                              Eto! To je to!
Sve ovo sam videla na nekom sajtu kao video prikaz, rolnice su njihova ideja,
a srce moja. Stavila bih link, ali sam ga nažalost izgubila, nemam pojma gde sam to videla.
Izvinjavam se autorima na ovom previdu.
Nadam se da će se vama dopasti ova laka i brza poslastica.


Na kraju, svim mojim čitateljkama, svim ženama, želim srećan 8.mart! Nemojte govoriti kako to nije važan praznik.
Jeste.Važan je! 
JER
YOU IS KIND, YOU IS SMART, YOU IS IMPORTANT!






 
 

4 коментара:

  1. Draga moja, pametna si dobra si i VAZNA si...Mnoge od nas to nikada ne dozive i mislim da je ipak vazno da to od nekoga cijemo. Drago mi je da si uzivala u divnom dorucku, koji si pripremila za najvazniju osobu - sebe!

    ОдговориИзбриши
  2. Baš dobar post! Ma, imaš pravo, ako si ne ugodiš, makar i ovako skromno, tko će drugi. A Oskara ni jedna od nas neće dočekati, ali više nije ni važno, zar ne?

    ОдговориИзбриши