19. 7. 2010.

KOLAČ KOJI SE NE PEČE

KOLAČ SA PAVLAKOM I MALINAMA



Dva dupla pakovanja piškota
300 gr malina svežih ili smrznutih
4 kisele pavlake
16 kašika šećera
malo mleka za omekšavanje keksa


Pomešajte pavlaku sa šećerom trudeći se da ne mutite dugo,nemojte da koristite mikser već mešajte rukom.Mikserom se razbije pavlaka pa postane puno tečna.
U tanjir sipajte mleko i samo pokvasite piškote, malo sa obe strane,jednu po jednu, i ređajte u okrugli kalup za tortu ili u neku drugu posudu srednje veličine . Kada pokrijete dno piškotama sipajte umešanu pavlaku kao fil i rasporedite maline ravnomerno po filu.Pazite da vam ostane dovoljno fila za pokrivanje kolača.Poređajte preostale piškote koje ste prethodno ovlažili mlekom i završite kolač sa filom odozgo.Stavite u frižider i najbolje je da ga poslužite sutra ako možete da izdržite toliko...Ovo je jedna jako lepa i laka poslastica,slatko- kiselkastog ukusa ,osvežavajuća i prava poslastica za vrele dane kada ni po koju cenu ne želimo da uključujemo rernu...

3 коментара:

  1. baš ovakav kolač ja sam radila sa višnjama, odlično je i brzo

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2. март 2011. 04:05

    koliko pavlake se stavlja? 4 casice ili? nije mi bas najjasnije. i da li se koristi obicna pavlaka?

    ОдговориИзбриши
  3. Stavlja se 4 čaše pavlake.To znači 4 kupljene pavlake u čaši u kojoj se prodaju,da li je to pakovanje od 250 gr?Koristi se kisela pavlaka, i to bolja je ona sa većim procentom mlečne masnoće.Gakle ako je pavlaka "Kravica" onda ona sa crvenim dizajnom.Nadam se da sam sada otklonila sve nejasnoće...Čim budem pravila ovaj kolač objaviću i slike,vidimo se!

    ОдговориИзбриши

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...