O meni i bloguMoje ime je Ankica Dujaković i najviše volim sebe da predstavljam kao autora Kuvara za početnike.
Kuvar za početnike je moj prvi i jedini samostalni projekat za koji mogu reći da je moj od začetka ideje do realizacije preko 150 objavljenih postova na istoimenom blogu. To je i jedino moje ostvarenje na koje sam bezrezervno ponosna.
Ideja da napravim kuvar koji će biti pravo upustvo za spravljanje jela, koja su opštepoznata nama koji živimo na «brdovitom Balkanu», a pre svega jela, na kojima smo odrasli, koje su pravile naše majke i bake, rodila se još davno, kada sam i sama bila početik u kuhinji.
Kao i većina žena, a sve češće i muškaraca, kada sam zasnovala porodicu, shvatila sam da moram naučiti i da kuvam. Kuhinja je važno mesto u životu svake porodice, naročito onda kada dobijete i decu.
Sada verujem da bi svako, bez obzira da li ima porodicu ili živi sam, trebalo da savlada osnove kulinarstva, jer je ishrana sastavni deo svakodnevnog života.
Često sam, kao početnik  nailazila na nerešive nedoumice i bila frustirana neuspehom u spravljanju jela po receptima iz raznih kuvara ili onih objavljenih u časopisima.Shvatila sam, da je većina kuvara napisana tako da ih razumeju i kao takve, mogu da koriste, samo oni koji već znaju da kuvaju.
Kuvar koji je namenjen onima koji baš ništa ne znaju o spravljanju hrane jednostavno nije postojao. Uočila sam da postoji jedan bitan previd iskusnih i vičnih kulinarstvu: oni jednostavno ne razumeju sa koliko se nepoznanica susreću početnici u kuvanju.
S obzirom da sam i sama bila apsolutni početnik u kuvanju, meni je u potpunosti bilo poznato koliko je neznanje početnika i zato sam svoje recepte pisala kao etapne vodiče u spravljanju nekog jela, opisujući tačno šta i kad se radi. Smatram da je baš takav pristup receptima, Kuvaru za početnike prokrčio put ka uspehu i omogućio mu da bude visoko kotiran po posećenosti, u moru veoma kvalitetnih blogova i sajtova o kulinarstvu.
U početku sam bila puna rezerve prema svom radu, ali vremenom sam dobila mnogo pohvala od korisnika mojih recepata i sada, mogu da kažem da sam ponosna na svoj rad i presrećna zbog svih onih lepih jela koje su moji početnici s uspehom napravili.
Tako je Kuvar za početnike postao i moj najuspešniji poduhvat.
S velikom posvećenošću sam ga pisala i svelikim zadovoljstvom Vam ga predajem, verujući da će Vam biti koristan priručnik u odluci da jednom i zauvek savladate osnove kulinarstva.
Zato, zaboravite sve razloge zbog kojih do sada niste kuvali! Samo za Vas i zbog Vas sam napisala Kuvar za početnike.


P.S.
Ukoliko želite da mi se obratite, možete to učiniti putem mog e-maila: 
ankicadujakovic@gmail.com

       

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...