26. 11. 2011.

VITAMINSKA BOMBA I VATROMET BOJA

autor fotografije Daniel A.

DOBRO JUTRO!

Činilo se da zima okleva sa dolaskom i već kad smo se ponadali da će nekim čudom zaobići Srbiju ove godine, poslala je svoju izvidnicu: Novembar.Prvo se malo folirao u kohabitaciji sa miholjskim letom, a onda u potaji, usred noći, krajnje podlo, zauzeo sve najbolje pozicije!
Sad, pun sebe, luduje sa bratijom: Magla, Severac, Mraz i Kiša Fajtalica. Očekuje se dolazak i Gospođe Zime, a ona, kao i uvek, dovede još luđe društvo, pa ledenom piru nema kraja! Prefrigana i samoživa, kao vešt manipulator, učinila je svoje neprijatno prisustvo oličenjem radosti! Dobar marketing čini čuda, pa se za nju vezuje fama zimskih radosti: kićenje jelke  i večiti dolazak Deda Mraza...Neko je baš voli, a svima nama koji žudimo za suncem, preostaje samo da sačekamo proglašenje fajronta!
Poražena odlaskom poslednjih ptica na jug i  već kad sam mislila da se predam i bezuslovno prihvatim ultimatum Novembra, desilo se čudo: sunce i vatromet boja, eksplozija radosti i veselja, zapis čiste radosti razgalio je moju dušu! Tanjir pun zdravlja i  jedno "Dobro jutro!" neznanca.
Već sam pisala o značaju doručka za početak dana, a moj današnji i prvi gost kuvar na mom blogu, svojom inventivnošču pokazuje koliko spremanje doručka može biti jednostavno i  brzo, a toliko zdravo!

UPOZNAJ KUVARA

Gost u kuhinji je Daniel A. Tvrdi da "nema pojma s kuvanjem" i za sebe kaže:
"Volim da pevam, a ne razumem se u muziku, nemam pojma o modi, što je za ribu more za mene je internet, bez mog iPhone-a ja bih bio ništa, od kako sam prestao da čitam dnevnu štampu spavam k'o beba, radije koristim šampon za kosu od breze nego Pantene, volim meso i time se ponosim, briga me za smak sveta nakon što umrem, briga me za smak sveta pre nego što umrem, psujem kad me nešto iznervira, pametniji sam od svih sa fakultetom, a gluplji sam od svih ostalih, mrzim Farmu ali volim da gledam kroz dvogled u privatne jahte, ne obazirem se na tračeve i podsmehe jer to uvek rade gori od mene, za prijatelje biram one koji mogu da me opuste, a ne da mi nešto "završe", nisi mi super ako imaš dobru platu, mislim da je sveopšta bezobzirnost i samoživost rezultat prostakluka i učim svoje dete da ljude ocenjuje prema njihovoj sposobnosti da prežive u pećini, a ne prema modelu automobila koji voze."



Mene je oduševio i receptom i pogledom na svet, a vi prosudite sami i jedno i drugo!



VITAMINSKA BOMBA



autor fotografije Daniel A.



Jutros mi je bio potreban osvežavajući doručak. Iseckao sam hladan crveni grejp na kockice, zasladio ga domaćim livadskim medom i dodao sušeni ananas i jezgro bundevine semenke. Ideja je došla neočekivano, a mix ukusa je savršen. Zdrav obrok za 5 min. Dobro jutro i uživajte u vikendu!





CITAT S DANIELOVOG PROFILA:

‎"Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem." Meša Selimović

9 коментара:

  1. Ko god smatra Mesine reci pametnim i vrednim prepricavanja dobija odmah moje simpatije... a, s obzirom na gore receno o tvom gostu, jako mi se dopala "filosofija" koju zastupa:))) Veliki pozdrav i možda se odlučim za ovu bombicu:)

    ОдговориИзбриши
  2. Tu sam ja, Ankice, manje-vise redovno, nego nekad imam volje za komentarisanje nekad ne...Pratim ja tebe, volim da procitam tvoje zgode i ne zgode u kuhinjici:) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Uvek se obradujem svakom komentaru, ali i sama u poslednje vreme nemam puno vremena ni za svoj blog, pa samo "protrčim" kroz blogove koje pratim.Razumem da moje odsustvo u komentarima na drugim blogovima kao i nedostatak vremena samih blogera vodi i nedostatku komunikacije, ali nema veze sve dok je blog čitan i živ.Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  4. Često i meni ujutro odgovara ovakav doručak i ova kombinacija mi dobro zvuči pogotovo što volim grejp, a i ostale sastojke. Naravno niti vatromet boja iz tanjura nije zanemariv !
    Mešine riječi, ....., uvijek duboke i nekako me dirnu.

    ОдговориИзбриши
  5. Može u svako doba,baš si u pravu Jasna! Hvala anonimnom čitaocu na vremenu odvojenom za komentar.
    Ustvari ovaj divni doručak ili obrok koji se može pojesti bilo kada u toku dana, pokazuje kako su sve dobre stvari jednostavne.

    ОдговориИзбриши
  6. Ankice, blog ti je super i samo nastavi...
    Ja slicno pravim nama za dorucak: grejpfrut iscedim i iskopam i pulpu koliko god mogu, ubacim bananu i to izblendiram u blenderu, naravno:) A pocela sam da uvaljujem unutra i kivi, ili ostatak ananasa i po celu jabuku ili krusku i to sa sve ljuskom i koscicama. Probaj, super je. Ako ne stizes ujutro, onda bilo kad u toku dana, bas je vitaminska bomba.

    suza

    ОдговориИзбриши

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...