13. 2. 2011.

SPECIJALNO SAOPŠTENJE

Kancelarija za troje i zašto ne preuzimam nagrade

Drage moje koleginice blogovlasnice i drage kolege!

Izvinjavam se svima koji su mi u poslednje vreme slali nagrade jer ih nisam preuzimala.To me muči! S jedne strane imam sve te drage ljude koji me se sete kad dele nagrade, a s druge strane, nisam u prilici da ih preuzmem pa se stiče utisak, ne znam kakav, al' ne lep, kao da mi neko pruža buket cveća, a ja mu zalupim vrata bez objašnjenja. Uvek se obradujem kad dobijem nagradu, jer mi je to nekako mnogo slatko i u tim trenutcima imam osećaj stvarne povezanosti sa stvarnim ljudima, koji dolaze na moj blog i čitaju sve ono što ja pišem, u osami, obraćajući se zamišljenom čitaocu.
Kada kažem da pišem u osmai, naglašavam da nema tu nikakve patetike, u smislu da aludiram na usamljenost! Ne! Ja pišem svoj blog u kancelariji koja se nalazi u suterenu moje kuće, tj. u tzv. podrumu.To je ujedno meni i najomiljeniji deo mog doma jer jedino tu mogu da budem sama, dobro Điđiku ne računam,ona je moja senka i uglavnom ćuti, ništa ne zapitkuje osim što ponekad dođe da je pomazim i da mi svojim umiljavanjem kaže koliko me voli. ( L-av-av Uuuuu). Kako je moj kompjuter u kancelriji, delim ga sa mužem koji ga koristi tokom celog dana za svoj posao, pa ja uskačem onda kad on odleprša negde i ako u tom trenutku i ja sama nemam poslovnih ili porodičnih obaveza.
Moram da priznam da se u kancelariju trajno uselila i jedna golišava lepotica koja me neprestano posmatra, a ja htela ne htela, svaki put kad pogledam u ekran, dok radim na kompjuteru, perifernim vidom zahvatam i njenu obnaženost i savršenu lepotu, a time imam i konstatno podsećanje da sam sebi obećala, bar tri meseca unazad, da ću se dovesti u red: smanjiti kilograme i  početi bar neku, fizičku aktivnost!Ova lepotica me stalno gleda i pita: "Šta si ono rekla Ankice? U zdravom telu, zdrav duh? Čovek može sve samo ako se disciplinuje?"
Kancelarija se zbog "racionalizacije potrošnje električne energije" greje samo ako temperatura padne ispod minusa i samo ako onaj ko radi u njoj zarađuje novac!
Tako, shvatili ste!
Kad mi pošaljete nagradu, nije problem da je preuzmem i zahvalim se u kratkom postu.Problem je da je prosledim na druge adrese jer to užasno dugo traje: otvorim blog onoga kome šaljem, kopiram URL, pa šaljem obaveštenje dobitniku, pa tako bar deset puta, a svo to vreme boravim u užasno hladnoj prostoriji, ona lepotica me neprestano opominje na obećanje koje sam dala, mnogo je uporna i  sve češće, muž me zapitkuje kada ću mu osloboditi kompjuter jer ima posla...Kako nagrade ne mogu da  prosledim zbog opasnosti od smrzavanja, ja ih i ne preuzimam jer mi se čini da je tako pošteno.
Sada se svima koji su mi poslali nagrade zahvaljujem i izvinjavam što ih nisam preuzela. Ja se u ovu igricu pažnje mogu uključiti tek kad dođu topliji dani.
Sve vas  srdačno pozdravljam, sa eventualnim greškama u razmacima, koje dolaze od promrznute tastature i prstiju promrzlih od "svežine".



3 коментара:

  1. Draga Ankica, hvala ti za ovaj post. Volim dobiti nagrade, ali zaista treba puno vremena i truda proslijediti ih dalje. da ne pričam da se poremeti sva koncepcija objava. naravno, sve ide u rok druženja preko blogova, ali zato ovo što si napisala nije ništa manje točno. Bravo!

    ОдговориИзбриши
  2. Juče mi se javila jedna divna dama iz Čilea i kaže kako mnogo voli fotografije zime, koje jevidela u mom postu "Jedan lep dan"... E, moja draga Rosita, ako uspeš da prevedeš, na španski, ovaj post,shvatićeš kolko je lepo u Čileu i kolkoja volim fotografije ulica okupanih suncem....a ja bosa, u lepršavoj haljinici....

    ОдговориИзбриши
  3. :-)))))))))) E sjajna si , slatko sam se nasmejala !! Lepo objašnjenje i naravno da te razumem !! Ajde ne smrzavaj se i idi nešto divno spremi pa kad možeš okači!! POZDRAV DRAGA!!!!

    ОдговориИзбриши

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...