GOST KOGA
Otkrila sam je sasvim slučajno. U strimu na G+ ugledala sam sličicu
sendviča sa srculencima nacrtanim kečapom i čim sam pročitala naslov njenog
posta i nekoliko uvodnih rečenica, znala sam: Ona je moj gost koga sam čekala
toliko dugo!
Dijana je autor bloga «Jedna sasvim obična devojka» i na samom je
početku u ovom projektu. Ja sam pročitala sve njene postove i oduševljena sam
načinom na koji Dijana piše o različitim stvarima koji su sfera njenih interesovanja.
Zanimljivo je da iako nimalo pretenciozna da deli savete, oni nekako
nenametljivo i šarmantno dospevaju do čitaoca «između redova».
S obzirom da je ona jedna «sasvim obična devojka», neodoljivog šarma i
raznovrsnih interesovanja, a s posebnim darom da sve kaže jednostavno i jasno,
najbolje bi bilo da se sama predstavi:
«Ja sam Dijana,
dvadesetjednogodišnja studentkinja iz Beograda, volim slikanje različitim
tehnikama, pravljenje blokčića, nakita i drugih detalja… Kao i modu, kozmetičke
prozivode, hranu, kulturu Indije, svoju bucmastu kućnu ljubimicu i jos puno
toga ...
Slobodno
vreme za mene znači – kreativno vreme. Volim da stvaram.
Divan
je osećaj kad znate da ste odvojili malo vremena da napravite nešto za sebe ili
nekoga, a da ta sitnica može i da se
koristi, a ne da stoji samo kao ukras na polici ili bude zatrpana u nekoj
fioci.»
Dijana ima jedan zdrav i poučan pristup poimanju života i krasi je strpljivost, tako
nekarakterristična za mladost:
«Moja ideja je, ako već
ne mogu sada da nađem tu detelinu koja donosi sreću, mogu bar da je napravim i
ulepšam sebi te manje interesantne dane.»
I onda napravi sendviče koji će svakako ulepšati jedan sasvim običan
doručak ili vam posluži bakin kolač tako da odmah i pre nego što ga probate,
imate osmeh zadovoljstva na licu.
Dijanu sam pozvala da bude gost na mom blogu sa svojim receptom za
pripremu piletine, koji zadovoljava osnovne kriterijume Kuvara za početnike:
Jednostavno, lako i brzo za pripremu, a što je najvžnije, ne možete
pogrešiti!
Jedinstvena piletina
Od
kako sam prvi put spremala piletinu na ovaj veoma jednostavan, a moćan način, za drugu
varijantu i ne želim da znam ;) (bilo je varijacija na temu, ali ne,ovo
je najbolje!)
Potrebno je:
500 grama pileceg filea (koji seckam na kockice,ili bar pokušavam da to budu)
kašika do dve vegete
kašika do dve ljute paprike
brašno u maloj količini tek toliko da se piletina uvalja
Priprema:
1. iseckati belo pileće meso na kockice
2. sjediniti začin za soljenje, mlevenu ljutu papriku i brašno u količini tek toliko da se piletina uvalja
3. uvaljati iseckano belo pileće meso u mešavinu brašna i začina
4. Sve to sjediniti i pržiti na ulju po želji (maslinovo ili suncokretovo lično preferiram maslinovo)
Ringlu podesite na 2,5 što je optimalna toplota, kako bi u narednih 7 do 8 minuta jelo već bilo spremno.
Kao prilog koristim mileram (u mom okruženju poznat kao sos od pavlake - (hvala dragoj Milici za ovaj naziv) i malo bosiljka pošto je to jedan od začina koji meni odgovara, ili nekad kao ‘dekoraciju’ već drag mi peršun ili mirođija.
Ovo
jelo prosto ne može da ne uspe, pa čak i da ne znate apsolutno ništa da
spremite, vredi probati, navaditi se i konstantno uživati u ukusu ;)
Na kraju, zahvaljujem se Dijani na ovom divnom gostovanju i pozivam vas
da posetite njen blog: http://digolubovic.blogspot.com
Volim kada mladi zele da stvaraju...
ОдговориИзбришиDijana zvuci kao ja... Bar sto se tice onoga sto voli da radi. :)
ОдговориИзбришиDa, baš je divna...i super joj je ova piletina.
ОдговориИзбришиDraga moja Ankice, čestitam ti tvoj prvi milion!
ОдговориИзбриши