27. 1. 2013.

JEDINSTVENA PILETINA I JEDNA SASVIM OBIČNA DEVOJKA

belo pileće meso



JEDNA SASVIM OBIČNA DEVOJKA
(Gost bloga Kuvara za početnike)
















GOST KOGA SAM DUGO ČEKALA

Otkrila sam je sasvim slučajno. U strimu na G+ ugledala sam sličicu sendviča sa srculencima nacrtanim kečapom i čim sam pročitala naslov njenog posta i nekoliko uvodnih rečenica, znala sam: Ona je moj gost koga sam čekala toliko dugo!

Dijana je autor bloga «Jedna sasvim obična devojka» i na samom je početku u ovom projektu. Ja sam pročitala sve njene postove i oduševljena sam načinom na koji Dijana piše o različitim stvarima koji su sfera njenih interesovanja.
Zanimljivo je da iako nimalo pretenciozna da deli savete, oni nekako nenametljivo i šarmantno dospevaju do čitaoca «između redova».



S obzirom da je ona jedna «sasvim obična devojka», neodoljivog šarma i raznovrsnih interesovanja, a s posebnim darom da sve kaže jednostavno i jasno, najbolje bi bilo da se sama predstavi:

«Ja sam Dijana, dvadesetjednogodišnja studentkinja iz Beograda, volim slikanje različitim tehnikama, pravljenje blokčića, nakita i drugih detalja… Kao i modu, kozmetičke prozivode, hranu, kulturu Indije, svoju bucmastu kućnu ljubimicu i jos puno toga ...
Slobodno vreme za mene znači – kreativno vreme. Volim da stvaram.
Divan je osećaj kad znate da ste odvojili malo vremena da napravite nešto za sebe ili nekoga, a da ta sitnica može i da se koristi, a ne da stoji samo kao ukras na polici ili bude zatrpana u nekoj fioci.»


Dijana ima  jedan zdrav i poučan pristup  poimanju života i krasi je strpljivost, tako nekarakterristična za mladost:

«Moja ideja je, ako već ne mogu sada da nađem tu detelinu koja donosi sreću, mogu bar da je napravim i ulepšam sebi te manje interesantne dane.»

I onda napravi sendviče koji će svakako ulepšati jedan sasvim običan doručak ili vam posluži bakin kolač tako da odmah i pre nego što ga probate, imate osmeh zadovoljstva na licu.


Dijanu sam pozvala da bude gost na mom blogu sa svojim receptom za pripremu piletine, koji zadovoljava osnovne kriterijume Kuvara za početnike:
Jednostavno, lako i brzo za pripremu, a što je najvžnije, ne možete pogrešiti!


DIJANINA JEDINSTVENA PILETINA





Jedinstvena piletina

Od kako sam  prvi put spremala piletinu na ovaj veoma jednostavan, a moćan način, za drugu varijantu i ne želim da znam ;) (bilo je varijacija na temu, ali ne,ovo je najbolje!)

Potrebno je:

 500 grama pileceg filea (koji seckam na kockice,ili bar pokušavam da to budu)
 kašika do dve vegete
 kašika do dve ljute paprike
 brašno u maloj količini tek toliko da se piletina uvalja

Priprema:

1. iseckati belo pileće meso na kockice
2. sjediniti začin za soljenje, mlevenu ljutu papriku i brašno u  količini tek toliko da se piletina uvalja
3. uvaljati iseckano belo pileće meso u mešavinu brašna i začina
4. Sve to sjediniti i  pržiti na ulju po želji (maslinovo ili suncokretovo lično preferiram maslinovo)


Ringlu podesite na 2,5 što je optimalna toplota, kako bi u narednih 7 do 8 minuta jelo već bilo spremno. 

Kao prilog koristim mileram (u mom okruženju poznat kao sos od pavlake - (hvala dragoj Milici za ovaj naziv) i malo bosiljka pošto je to jedan od začina koji meni odgovara, ili nekad kao ‘dekoraciju’  već drag mi peršun ili mirođija.

Ovo jelo prosto ne može da ne uspe, pa čak i da ne znate apsolutno ništa da spremite, vredi probati, navaditi se i konstantno uživati u ukusu ;)


Na kraju, zahvaljujem se Dijani na ovom divnom gostovanju i pozivam vas da posetite njen blog: http://digolubovic.blogspot.com





4 коментара:

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...