15. 12. 2010.

JEDNA MALA ANEGDOTA

SREĆAN ROĐENDAN, TORTA  I  PUNO SMEHA

 Nedavno sam u dnevnoj štampi čitala članak zasnovan na jednoj studiji, o tome kako redosled rađanja dece u porodici određuje i njihove karakteristike.Tako, najstarije dete je obično vrlo inteligentno i samostalno,srednje dete nisam zapmtila šta su rekli (izvinjavam se),  a najmlađe dete u porodici, odlikuje se duhovitošću....
Sedimo za stolom, cela porodica, večeramo.Danas je rođendan moje srednje ćerke,16-ti. Na kraju, iznosimo tortu, o kojoj sam želela da pišem sutra, stavljamo svećice, slavljenica ih gasi snažnim duvanjem tako da je raspršila sa tacne svo kokosovo brašno  koje glumi sneg....Smejemo se, sečemo tortu, jedemo i pričamo ... Radni je dan i nema velikog slavlja, samo mi porodica.Pitaju me deca da li sam "stavila" tortu na blog i ja im kažem da ću tek sutra jer sam želela da slikam presek parčeta, pa sam morala da čekam da se okupimo.Kažem im da sam danas pisala o piletini i kako može da se kuvanjem prištedi...Onda moja najmlađa ćerka uzme svećice koje smo skinuli sa torte i napravi broj 16: "Evo, taman za moj 16 rođenda, a ako ih sačuvam može i za 61...", nismo stigli ni da se nasmejemo tome, a ona nas je, svojom inventivnošću, gotovo zagrcnula kada je obrnula šesticu i rekla: " Biće,boga mi, i za 91!"

Rođendanska torta

 za 16-ti
i 16 rođendan svećice 
 i svećice za 61-vi rođendan
 i svećice za 91 rođendan....
Ja ti želim,Sanjice da zaista proslaviš ovaj 91-vi rođendan!
Ja ću tad imati 124 godine!

2 коментара:

  1. Ima odlična knjiga koja se zove "Birth order book" ili slično, a napisao ju je Kevin Leman (http://www.amazon.com/Birth-Order-Book-Kevin-Leman/dp/0800785967), on je psiholog. Izašla je davno i imam je kod kuće. Vrlo je zanimljiva i pomaže da lakše shvatimo zašto nam se klinci ponašaju kako se ponašaju - ali i mi sami.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na preporuci,uvek se obradujem svakoj novoj knjizi koju nisam pročitala...pronaći ću je sigurno kod sestre na policama.Pozdrav!

    ОдговориИзбриши

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...