1. 12. 2010.

Šampinjoni na jednostavan način

Šampinjoni iz rerne

Potrebno je:
Šampinjoni u odgovarajućoj količini
Malo soli
Malo margarina


Priprema:
Operite šampinjone i odstranite peteljke,tako da kad ih odlomite ostane šupljina u kapici pečurke.
Tepsiju prekrite papirom za pečenje i poslažite kapice pečurki u tepsiju tako da šupljine na kapicama budu okrenute gore.U svaku pečurku stavite parčence margarina,malu kockicu 0,5x0,5cm)i posolite ovlaš sve pečurke.
Stavite u rernu da se ispeku,15-20 minuta.Vadite ih na tanjir zajedno sa sokom kojim su ispunjene.Služite kao prilog uz meze ili u sklopu neke rustične večere...

                 Na slici vidite da sam na jednu tepsiju stavila i šampinjone i pole od krompira.
Uz proju,pitu projaru i malo šunke,slanine,sira,ajvara....imaćete pravu rustičnu večeru,kao ja danas....
Nekako ide uz zimu...

7 коментара:

  1. super, jednostavno je obično i najbolje, šampinjoni su sigurno ukusni a posebno zajedno sa polama od kompira .

    ОдговориИзбриши
  2. Kako da isecem pola milimetra margarina? O.o

    ОдговориИзбриши
    Одговори

    1. Dragi čitaoče, na pola milimetra ćete iseći margarin posle specijalne obuke, koju sve iskusne domaćice prolaze na Nevidljivom univerziteu. Obuka traje dva semestra, predavač je Master Rinsvid.
      Na kraju,stručni ispit se polaže pred komisijom koju čine Nana Og,Margat i Baka Vedervaks.
      Nije baš jednostavno i lako, ali vredi truda.
      Toliko, srdačan pozdrav.

      Избриши
  3. 0,5 см је 5 мм а не 0,5 мм(пола милиметра)

    ОдговориИзбриши

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...