22. 12. 2010.

PRILOG UZ PEČENJE - CARSKI RUČAK IZ ČISTA MIRA








KAKO OD PEČENJA PREOSTALOG OD JUČE
 NAPRAVITI GALA RUČAK ZA TILI ČAS

Često se dešava da nam preostane lep komad pečenja od ručka od juče
 i danas razmišljate kako da iskoristite to meso.
Ponekad je dovoljno uz pečeje dodati samo salatu od svežeg povrća
 pa ako ima malo i preostale  ruske salate, 
gotovo da i ne treba ništa više dodavati.
Međutim, uz malo truda, i malo vremena,
 može se napraviti bogat ručak sa tim mesom.
Prilog koji napravite, ne samo da će uvećati količinu hrane, 
već će značajno obogatiti trpezu raznovrsnošću izbora hrane na stolu.

Potrebno je:
4 krompira srednje vličine
1-2 luka
malo mešanog povrća iz zamrzivača (mešavina povrća koju volite)
malo ulja
začin za soljenje
malo vode
poželjna je vatrostalna posuda sa poklopcem

PRIPREMA
 krompir secite na komade osrednje veličine odmah 
u posudu
 Luk isecite na tanke kriške i.....
 razdvajajući ga na prstima na rezance pospite ga po
krompiru
 iz pakovanja smrznutog povrća odvadite manje 
od polovine sadržaja...Ovde ima karfiol,brokoli,šargarepa
a iz drugog pakovanja sam dodala malo još povrća 
zato što sam želela i malo graška ...Vi stavite ono što imate...
i što volite...
 pomešajte povrće da dobijete jedn lep šareniš
 pa sve posolite kako volite
 promešajte da se so ravnomerno rasporedi

 pospite ulje preko celog jela umereno....
 dodajte dve čaše vode tako da je bude...
 u zapremini 1/3 posude...
 Ako treba malo nauljite još u tankom mlaz cik-cak po 
celoj posudi...Samo bez preterivanja...ja ovo radim 
direktnoiz flaše jer tačno znam koliko treba,
a vi ako ste početnik ,
stavite ukupno ne više od tri kašike ulja...
Poklopite vatrostalnu činiju i pecite na 180 stepeni
oko 40minuta, na srednjoj visini rerne.
 Posle tog vremena izvadite jelo i otklopite,vodeći računa
o vrelini pare koja će da pokulja napolje,kad sklanjate
poklopac...ostavite prilog otklopljen da se malo rashladi
dok sečete ili aranžirate pečenje od juče...
 Lep komad pečene svinjske plećke
 isekla sam na tanke kriške...
 složila na jedan divan tanjir...
i dodala deo napravljenog priloga...

Sada je dovoljno dodati salatu po izboru i ručak je gotov....
Ako vas zanima šta sam uradila sa ostatkom povrća iz pakovanja
 pogledajte sledeći post i videćete da se u ovom međuvremenu,
 dok se peče prilog za pečenje,
 može napraviti i predivna čorba od povrća.
Tako ćete dobiti ručak koji će zaista biti carski, 
a sve to koštaće vas 40 minuta vremena...


2 коментара:

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...