21. 9. 2010.

BRZI RUČAK ILI RUČAK ZA PRVU POMOĆ







Šta danas da pravim za ručak

«Šta danas da pravim za ručak?»-pitanje je koje se najčešće postavlja bez stvarne želje da nam se da odgovor.Kad pitate na glas:»Šta danas da spremim za ručak?» najčešće u stvari govorite da ste izgubili inspiraciju,da vam je jako dosadilo da stojite pored šporeta i da bi ste najradije da sve to oko ručka i hrane obavi neko drugi.Potajno mislite kako bi bilo lepo da svi lepo odete u neki restoran i ručate...Ipak, kad se preračunate vidite da je za vas petoro,  da ručate u restoranu, potrebno recimo onoliko koliko koštaju cipele koje želite,možda neka torba,a najčešće to je otprilike rata za ekskurziju vašeg srednjoškolca.
U tom slučaju,kad vam nije do kuvanja najbolje je spremiti ručak koji se kuva sam,a to su supa sa sosom od mirođije ili recimo junetina i krompir na vodi.
Međutim jednog dana iscrpite i ovaj vid spasa...Evo predloga za ručak koji se gotovo i ne kuva,a može lepo da posluži.

Ručak za prvu pomoć I

Špagete sa tunjevinom

Potrebno je:
Pakovanje špageta
konzerva tunjevine u komadima
tartar sos
kečap
malo narendanog kačkavalja  (ako ima )

Skuvajte odgovatajuću količinu špageta u dobro zasoljenoj vodi.Jedno pakovanje špageta je dovoljno za pet osoba.Gotove su za 10 min.

Konzrvu tunjevine izručite na tanjir bez ulja u kom je konzervirana.Izdrobite je viljuškom.Dodajte tartar sos,kupovni naravno i malo kečapa, tako da možete da zamešate sve to u lep sos.
Ako imate kačkavalj,izrendajte ga i poslužite kao prilog sosu.Gotovo je za 5 minuta.
Svako na tanjir sipa špagete i sos,malo se sve umeša na tanjiru i odozgo se pospe kačkavalj.
Lepo ćete ručati bez puno petljanja oko šporeta.Možete da naučite i decu da naprave ovaj sos, a vi špagete i eto ručka dok trepneš okom.


















Ručak za prvu pomoć II


Tortilje

Potrebno je:

-Pakovanje gotovih tortilja,onih većih.
-ostaci pečene piletine ili nekog drugog mesa koje ste pekli ili dinstali
-ako nema ostataka mesa poslužiće praška šunka
-tartar sos
-kečap
-zelena salata
-može i isečen paradajiz na tanke kolutove,paprika...


Za ovo brzo jelo potrebno je imati neku vrstu mesa i priloge koje praktično kombinujete onako kako volite.
Na zagrejan teflonski tiganj odgovarajućeg prečnika stavite tortilju i pečete je sa obe strane samo toliko da se praktično zgreje,jer su one polugotovi proizvod.Čim je ispečete stavite je na veliki plitki tanji i filujete:Pospite meso ravnomerno po tortilji.Najbolje je da meso iskomadate ,preko njega ravnomerno i onoliko koliko volite tartar sos,stavite dva-tri lista zelene salate,kačkavalj rendani ako iamate,šta god želite po svom ukusu.Umotajte kao palačinku ,presecite na pola i odmah dajte da se jede.Pravite sledeću sve dok svi ne dobiju svoju tortilju.Još ako uspete da napravite pomfrit (naravno onaj smrznuti koji ste kupili baš za ove situacije kad je potrebna prva pomoć) i počastite se sokom,gotovo da imate Mc Donalds u domaćoj radinosti.

4 коментара:

  1. odlična ti je ova ideja za prvu pomoć, ja obično uvijek imam konzervu tune doma u slućaju da nestignem ništa drugo da napravim evo tjestenina s tunom
    inače pratim te već duže i odlično pišeš, nekome će sigurno pomoći ovakve upute, samo tako nastavi

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je dobro za nas studente, da spremimo nešto na brzinu....:D

    ОдговориИзбриши
  3. ovo je super jelo koje se moze napraviti veoma brzo

    ОдговориИзбриши

share it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...