PEČENA PAPRIKA
Pečene paprike za salatu ili za zamrzivač
Mnoge domaćice vole da ispeku papriku za zimu.To može da se radi ovako:
Ovaj način ima prednost samo ako volite da radite u društvu, pa dok prevrćete paprike, ložite vatru i dimite po celom kraju, slatko se ispričate o svemu i svačemu, popijete kaficu....
Može i ovako:
Kad ih pečete u rerni, poređajte ih na rešetku, a ispod podmetnite tanki pleh koji ste prekrili papirom za pečenje.Tako, prilikom pečenja sok koji paprike ispuštaju neće padati na dno rerne i neće biti neprijatnog mirisa ni dima zbog zagorevanja.Osim toga, posle nećete morati ribati ni rernu ni tepsiju.Veoma je korisna rerna koja ima ventilator pa može da peče na sva tri nivoa odjednom. Ovako pečene paprike ne morate da prevrćete niti da ih nešto posebno pazite,samo ih nemojte zaboraviti....
U svakom slučaju, ispecite ih tako da se ljuska lako odvaja , a da «meso» paprike ostane debelo i jedro. Ne valja kad je prepečete pa kad je ljuštite , a onda se skida i kida «meso» paprike. Kad je ispečete stavite je u neku posudu da odstoji, pokrite čistom krpom. Tako, kad se rashlade lakše se ljušte.
Salata od pečene paprike je omiljen prilog jelu ,naročito zimi. Mnoge domaćice je ispeku i onako u ljusci, kad se rashladi pakuju u kese (koliko jepotrebno za jednu salatu) i odlažu u zamrzivač.
Ako je spremate za salatu koju ćete servirati za ručak, kad je oljuštite, ostavite je malo da se iscedi. Osolite, pospite uljem i sirćetom i po želji, seckanim belim lukom.Ova salata je lepa samo kad se lepo rashladi i takva servira za ručak.
Нема коментара:
Постави коментар