MLADI KROMIR SA
MIROĐIJOM I POZDRAV PROLEĆU
( u skladu sa pristupom: ne više od pola sata u kuhinji)
Potrebno je:
Mladi krompir u odgovarajućoj količini
Maslinovo ulje
So
Sveža mirođija
Malo vode
Silikonska kesa za pečenje u rerni
Priprema:
Prilikom kupovine krompirića birati one približno iste
veličine. Ja volim da kupim i one koje su već oljušteni, a za brzu pripremu
mladih krompirića, biram one manje veličine. Ukoliko se zalomi neki veći od
ostalih, ja ga jednostavno presečem na pola.
Oguljene kromiriće proprati u nekoj prikladnoj posudi.
Oceđene, u toj istoj posudi, dobro zasoliti i promešati.
Kromiriće presuti u kesu za pečenje,nauljiti sa dve kašike
maslinovog ulja, začiniti seckanom vezom sveže mirođije i sve tobro
promeškoljiti u kesi, kako bi se krompirići jednako nauljili i obložili
mirođijom.
Kesu zatvoriti i kako kaže upustvo za njenu uporebu, bocnuti
na jednom mestu, ubaciti u tepsiju i staviti u prethodno zagrejanu rerun na
180°C. Peći oko 30 minuta ili do trenutka kada krompirići na dodir budu potpuno
meki.
Obično verujemo da uz pripremu za skidanje u bikini, letnje
haljinice i svako ono obnaživanje našeg tela, koje se uspešno kamufliralo u
slojevitoj zimskoj garderobi, nikako ne ide ishrana koja obuhvata i krompir.
Mlade krompiriće smemo da jedemo, čak i ako smo na nekoj
restriktivnoj dijeti, ukoliko ih pravilno kombinujemo sa prilogom uz koji ih
jedemo. Porcija mladih krompirića neće nam nauditi, u toj večitoj borbi protiv
suvišnih kilograma, ako ih poslužimo uz mladi sir i obilatu salatu. Meso i hleb
su suvišni u ovoj ljubavnoj kombinaciji.
Ovako pripremljeni krompirići nisu natopljeni masnoćom iz
mesa, a ukoliko posebno pripremite meso, ostali članovi vaše porodice moći će
da naprave svoju kombinaciju na tanjiru.
POZDRAV PROLEĆU
Ukoliko ste čitali moje ranije tekstove, bili ste svedoci mog pokušaja da povratim svoju firmu u život. Ta borba, koja je pre svega podrazumevala veliki trud i radno vreme bez pitanja: "Koliko ću danas raditi?" i požrtvovanost bez pitanja:"Kolika je moja plata?", urodila je plodom!
Mogla bih da napišem sabrana dela o tome kako se iz dubokih ponora vratiti na površinu, ali sve se svodi na jedno: RAD.
Za mene su protekle četiri godine bile veoma teške ali poučne. Sav taj očaj i neizvesnost, teško bih podnela bez ohrabrenja mojih prijatelja i njihove bezrezervne podrške.
Nepresušan izvor energije, razumevanje, savete, utehu, bodrenje i pitanje : "Anka, kako si ?" imala sam u krugu svojih prijatelja, za koje sam oduvek znala da su tu, u dobru i u zlu. Ovom prilikom ih neću pominjati, jer oni to i ne žele. Njihovo prisustvo u mom zlu, za njih je bilo prirodno koliko i radost koju smo delili, uvek...
Ipak, kao znak podrške, svom prijatelju i sestri, jer se nalazi na početku jednog projekta, objavljujem i ovu informaciju:
Ukoliko želite da savladate neku od tehnika koje su navedene u oglasu za PROSTORiJa, radićete u ovm prijatnom ambijentu.