Moje ime
je Ankica Dujaković i najviše volim sebe da predstavljam kao autora Kuvara za
početnike.
Kuvar za
početnike je moj prvi i jedini samostalni projekat za koji mogu reći da je moj
od začetka ideje do realizacije preko 150 objavljenih postova na istoimenom
blogu. To je i jedino moje ostvarenje na koje sam bezrezervno ponosna.
Ideja da
napravim kuvar koji će biti pravo upustvo za spravljanje jela,
koja su opštepoznata nama koji živimo na «brdovitom Balkanu», a pre svega jela,
na kojima smo odrasli, koje su pravile naše majke i bake, rodila se još davno,
kada sam i sama bila početik u kuhinji.
Kao i većina
žena, a sve češće i muškaraca, kada sam zasnovala porodicu, shvatila sam da
moram naučiti i da kuvam. Kuhinja je važno mesto u životu svake porodice,
naročito onda kada dobijete i decu.
Sada
verujem da bi svako, bez obzira da li ima porodicu ili živi sam, trebalo da
savlada osnove kulinarstva, jer je ishrana sastavni deo svakodnevnog života.
Često sam,
kao početnik nailazila na nerešive nedoumice
i bila frustirana neuspehom u spravljanju jela po receptima iz raznih kuvara
ili onih objavljenih u časopisima.Shvatila sam, da je većina kuvara napisana
tako da ih razumeju i kao takve, mogu da koriste, samo oni koji već znaju da
kuvaju.
Kuvar
koji je namenjen onima koji baš ništa ne znaju o spravljanju hrane jednostavno nije
postojao. Uočila sam da postoji jedan bitan previd iskusnih i vičnih
kulinarstvu: oni jednostavno ne razumeju sa koliko se nepoznanica
susreću početnici u kuvanju.
S obzirom
da sam i sama bila apsolutni početnik u kuvanju, meni je u potpunosti bilo
poznato koliko je neznanje početnika i zato sam svoje recepte pisala kao etapne
vodiče u spravljanju nekog jela, opisujući tačno šta i kad se radi. Smatram da
je baš takav pristup receptima, Kuvaru za početnike prokrčio put ka uspehu i
omogućio mu da bude visoko kotiran po posećenosti, u moru veoma kvalitetnih
blogova i sajtova o kulinarstvu.
U početku
sam bila puna rezerve prema svom radu, ali vremenom sam dobila mnogo pohvala od
korisnika mojih recepata i sada, mogu da kažem da sam ponosna na svoj rad i
presrećna zbog svih onih lepih jela koje su moji početnici s uspehom
napravili.
Tako je
Kuvar za početnike postao i moj najuspešniji poduhvat.
S velikom
posvećenošću sam ga pisala i svelikim zadovoljstvom Vam ga predajem, verujući
da će Vam biti koristan priručnik u odluci da jednom i zauvek savladate osnove
kulinarstva.
Zato,
zaboravite sve razloge zbog kojih do sada niste kuvali! Samo za Vas i zbog Vas
sam napisala Kuvar za početnike.
P.S.
Ukoliko želite da mi se obratite, možete to učiniti putem mog e-maila:
ankicadujakovic@gmail.com
Ukoliko želite da mi se obratite, možete to učiniti putem mog e-maila:
ankicadujakovic@gmail.com